Laat jouw mooiste herinneringen verwerken in een tastbaar aandenken!

Wanneer een dierbare er niet meer is, dan hebben we behoefte om iets persoonlijks van degene te bewaren als herinnering. Een kledingstuk bijvoorbeeld kan dan een heel andere waarde krijgen. Zo wordt de dierbare leren jas of blazer die in de kast blijft hangen, een prachtige tas, portemonnee of sleutelhanger die je dagelijks bij je kunt dragen! Zachte knuffels, gemaakt van de kleding van opa, zo hebben de kleinkinderen een mooi aandenken. Een troost kussen of deken gemaakt van kleding. 

Welke materialen zijn geschikt voor een herinnerings opdracht: leren jas, de bontjas van oma, kleding, motorpak, jeans broeken of jacks, gehaakte kleedjes, borduurwerkjes, velourse gordijnen, de bekleding van een stoel, stropdassen. Er zijn zoveel mooie materialen te gebruiken voor een herinnerings opdracht. Eigenlijk kan ik van vrijwel alles wat van stof of leer is iets nieuws maken. Heb je twijfels of jouw kleding of stof geschikt is? Neem dan contact met me op en we kijken samen wat mogelijk is.

Werkwijze

U verzameld de kleding van uw dierbare, die u graag zou willen laten verwerken in een tastbaar aandenken. U gaat nadenken wat u graag zou willen laten maken. Dit kan zijn een tas of portemonnee, sleutelhanger een poef, kussen, troostdeken, troostknuffel, ledikantdekentje, speelkleed, vlaggenlijn een kussen in hart vorm. Er is echt heel veel mogelijk.

We bespreken vooraf samen jouw wensen, mijn voorkeur gaat uit naar een persoonlijke ontmoeting, maar ik begrijp dat de afstand soms niet altijd handig is. Dan kan het ook telefonisch we bespreken de mogelijkheden om de kledingstukken in een bijzonder aandenken te veranderen. Bij ieder aandenken hoort een verhaal.

Kies je bijvoorbeeld voor een tas dan gaan we kijken naar het model de indeling hoeveel vakjes, welke kleur fournituren, de grote van de tas, het wordt een tas zoals jij 'm graag wilt. Een tas die je dicht bij je draagt, van degene die je zo liefhebt en mist. Dit geeft liefde en troost.

Tijdens het werken aan jouw opdracht, houden wij contact, ik stuur je foto's van het maak proces zodat je op de hoogte blijft van de vorderingen. Wanneer jouw tastbare herinnering klaar is, neem ik contact met je op om een afspraak te maken.

De prijs voor een tastbare herinnering is heel erg afhankelijk van jouw wensen, het soort materiaal en de hoeveelheid aangeleverde kleding.

 

Herinneringsdeken 

Herinneringsdeken een deken vol mooie herinneringen, een deken waar je onder kruipt, en die je warm houdt. Een deken gemaakt van de kledingstukken van jouw dierbare. Dit geeft liefde en troost.

De deken wordt gemaakt van kleine lapjes stof (15 cm 15 cm) of 20 cm x 20 cm de grootte van de deken kunt u zelf bepalen. Aan de achterkant van de deken komt een fleece deze zorgt voor de warmte en zachtheid. Ieder deken wordt gevuld met fiberfill. 

Het is meer dan alleen maar lapjes knippen en aan elkaar stikken. Er gaan heel veel uren geduld en werk in zitten. Er wordt rekening gehouden met de details in de kleding. Alle naden worden daarbij plat doorgestikt, zodat er een prachtige deken ontstaat. In een deken van 140 cm x 140 cm gaan ongeveer 15 - 30 kledingstukken, afhankelijk van jouw wens. Verzamel alles wat je er graag in zou willen terugzien, denk bijvoorbeeld ook aan gehaakte kleedjes, stropdassen, borduurwerkjes, kies liever teveel dan te weinig. De grootte van de deken en van de vierkantjes kan aangepast worden naar wens. 

Voorbeeld:

 • Herinneringsdeken 140 cm x 140 cm     € 495,-  dit is inclusief materiaal. 
 • Ledikant dekentje    100 cm 150 cm        € 310,-   dit is inclusief materiaal
 • Ledikant dekentje    120 cm x 150 cm     € 369,-  dit is inclusief materiaal 

 

Een zacht troost kussen een waardevolle herinnering

Een troost-kussen wordt gemaakt met de door u uitgekozen kleding van uw dierbare. De voorkant en achterkant van het kussen wordt in overleg naar wens gemaakt. Er wordt rekening gehouden met de details en kleur van de kleding.

Het kussen wordt gemaakt van vierkantjes van 15 cm x 15 cm of  20 cm x 20 cm de grote kunt u zelf bepalen.  Alle naden worden daarbij plat doorgestikt, zodat er een prachtig kussen ontstaat. Aan de achterkant van het kussen komt een fleece of stof wat er mooi bij past. Wanneer er voldoende kleding is kun je er ook voor kiezen om beide kanten met vierkantjes te maken.

Voorbeeld:

 • Troost kussen Formaat: 40 cm x 60 cm  = € 125,- Exclusief aanvullend materiaal.
 • Troost kussen Formaat: 50 cm x 50 cm  = €  125,- Exclusief aanvullend materiaal.
 • Troost kussen Formaat: 65 cm x 65 cm  = € 150,- Exclusief aanvullend materiaal.

 

Hart kussen

Een kussen in de vorm van een hart, gemaakt  gemaakt met de door u uitgekozen kleding van uw dierbare. De voorkant en achterkant van het kussen wordt in overleg naar wens gemaakt. Er wordt rekening gehouden met de details in de kleding. Het kussen biedt steun en troost, bij verdriet of pijn en houdt de mooie herinnering tastbaar. 

Formaat: 40 cm x 30 =  125,- exclusief materiaal.

 

Omdat ik alles op maat maak is er echt heel veel mogelijk. Hier volgen nog wat voorbeelden:

 • Troostknuffel / prijzen vanaf € 85,- afhankelijk van de grote en het model. Een troost knuffel biedt troost en helpt bij de rouw verwerking van bijvoorbeeld kinderen ze kunnen het vasthouden en knuffelen. 
 • Sleutelhanger vanaf € 19,95. Leuk voor aan je sleutelbos of aan je tas.
 • Vlaggenlijn € 42,50 deze is 3 meter, Mooi om het leven te vieren en de herinneringen te koesteren.
 • Harthanger vanaf € 24,95  dit is afhankelijk van de grote en het formaat. Een stoffen hart gemaakt van kleding houd de herinneringen vast.
 • Opbergmandje 
 • Poef 
 • Pennen etui 

 

Als u vragen heeft, of een afspraak wilt maken, mag u gerust bellen. Je kunt ook een mail sturen naar info@sandracreaties.nl. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Samen bespreken we je wensen en de mogelijkheden om de kledingstukken in een bijzonder aandenken te veranderen. Mijn voorkeur gaat uit naar een persoonlijke ontmoeting, maar ik begrijp dat de afstand soms niet altijd handig is.

Lieve groet, Sandra

info@sandracreaties.nl

06-30868578

 

 

 

 

© 2014 - 2023 sandracreaties | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel