Ideeën om de herinneringen aan een dierbare overledene tastbaar te maken​!

Spullen van je dierbare een nieuwe bestemming geven, een tas-t-bare herinnering. Weet dan dat er veel mogelijkheden zijn om de herinneringen aan je geliefde tastbaar te maken. Zodat je hem of haar op een mooie manier kan gedenken en altijd (een beetje) bij je hebt.

Ik snap heel goed dat het heel spannend is om de kleding van je dierbare uit handen te geven, want je kan er maar een keer iets van laten maken. Ik kan je verzekeren dat het bij mij in goede handen is... Inmiddels heb ik al heel veel mooie opdrachten voor jullie mogen maken.

Ideeën voor herinneringsproducten

Toen mijn eigen moeder overleed, hebben we het ouderlijke huis leeg moeten maken, dit was niet makkelijk. Er komt dan zoveel op je af, alle spullen die door je handen gaan, wat ga je bewaren en wat doe je weg. Mijn moeder had een hobbykamer vol met prachtige stofjes en lintjes, van deze mooie materialen heb ik dromenvangers gemaakt. Deze dromenvangers hebben een mooi plekje gekregen bij haar kinderen en kleinkinderen.  Zo hebben we allemaal een mooie tastbare herinnering aan mijn moeder en de kleinkinderen aan oma. Dit is enorm waardevol om te maken. Het  hielp me de herinneringen aan mijn moeder levend te houden, haar (als het ware) anders te gaan vasthouden en het verlies in mijn leven te verweven. Het is bovendien een fijn gevoel om haar spullen een bijzondere bestemming te geven. 

 

 

Tas-t-bare herinnering gemaakt van kleding

Er komt een moment, en neem daar vooral je tijd voor, dat je je realiseert dat je er wat mee wilt gaan doen met de kleding. Dat je eraan toe bent om te gaan loslaten. Kleding opruimen en uitzoeken is moeilijk, alle kleding stukken die een voor een door je handen gaan en een beslissing nemen: weg doen, weggeven (bijvoorbeeld kringloop, kledingbank) of toch nog even bewaren. 

Je wilt het liefst de kleding zo lang mogelijk bij je houden, ik kan voor jou er een bruikbaar voorwerp van maken.  Denk bijvoorbeeld aan een tas gemaakt van een leren-jas, als je deze tas draagt of bij je hebt, is je dierbare dichtbij en dat geeft kracht en troost. 

 

 

Een herinnerings deken gemaakt van kleding, een deken die je warm houdt en troost geeft op moeilijke momenten. Een troostknuffel voor kinderen gemaakt van overhemden. Elke knuffel wordt met liefde en zorg gemaakt van de door jou uitgezochte kleding. Een knuffel geeft bescherming en troost. Of prachtige vlinders gemaakt van stropdassen.

 

 

Eigenlijk kun je alles wat van stof of leer is iets nieuws maken. Hieronder wat voorbeelden van stoffen en materialen. Heb je twijfels of jouw kleding of stof geschikt is? Neem dan gerust contact met me op en we kijken samen wat mogelijk is. 

  • Voorbeelden van materialen: Alle soorten kleding zoals jassen, overhemden, stropdassen, pakken, gilets, sweaters, jeans, motorpak, bedrijfskleding, bruidsjurk, sjaaltjes, maar denk ook aan gehaakte kleedjes, tafelkleeden, geborduurd schilderijtjes, kant en band, dekens, leer van een bank of stoel. 

Met veel liefde maak ik voor jou een tas-t-baar aandenken. 

 

 

  

 

 

 

            

 

Als het idee van een herinnerings opdracht je aanspreekt, en je wilt graag een dierbare herinnering laten maken. Verzamel de kleding die je erin wilt laten verweken. Je gaat nadenken wat je graag zou willen laten maken. Wanneer je zover bent, neem je contact op en plannen we samen een afspraak. We bespreken samen wat jouw wensen zijn, welk item je graag zou willen laten maken; ik adviseer en denk met je. Ik wil dan graag meer weten over jouw dierbare, met die informatie kan een herinnering nog persoonlijker worden. 

De prijs voor een tas-t-bare herinnering wordt dan ook besproken, dit is afhankelijk van jouw wensen. Vervolgens wanneer je akkoord gaat, ga ik de opdracht voor je maken. Tijdens dit maak proces zoek ik regelmatig contact om jou door middel van foto's op de hoogte te houden. Je kunt erop rekenen dat ik discreet en met respect omga met de kleding van jouw dierbare.

Laat je me weten wat ik voor kan betekenen?

info@sandracreaties.nl

06-30868578

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                  
 

© 2014 - 2024 sandracreaties | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel